Glinsterend Massief

Stadsvilla

Op een mooie locatie op de rand tussen stad en platteland ligt een monolitisch blok als een glinsterend massief aan het water.

De kubusachtige vorm wordt benadrukt doordat de onderste laag van het parkeersouterrain bekleed is met glas. s'Avonds geeft het gebouw de indruk van een massief volume dat lijkt te zweven op een plint van licht.
De gevels zijn gemaakt van panelen van massief houten delen.
De kozijnen met naar binnen draaiende ramen zijn opgenomen in het ritme van de panelen. De toegepaste houtsoort is western red cedar, behandeld met transparante lijnolie waardoor het vergrijzingsproces vertraagd wordt en gelijkmatiger verloopt.

De woningen zijn gestapeld om een holle kern heen waarin lift en trappenhuis zijn opgenomen. Elke woning bestaat uit 4 modules van 6 x 6 m die op verschillende manieren gestapeld en geschakeld zijn. De loggia's zijn uitgesneden uit het hoofdvolume, ze liggen als een glazen buitenkamer tussen woonkamer en keuken. Een aantal loggia's hebben een dubbele hoogte, de bovenste twee woningen hebben een hele module als dakterras.
Door een hoge entreehal komt men in het trappenhuis, dat van boven wordt aangelicht.